Amerikansk kunster flytter til Ryde!

Skrevet i: Beskeder, Udvalgte

Michael McGillis - Hallway-WideLige om lidt får vi besøg af den amerikanske kunstner Michael McGillis, som tidligere har været i Ryde i forbindelse med Kunsten i Bevægelse. Michael bor til dagligt lidt uden for Detroit i USA, hvor han arbejder som kunstner. Han arbejder primært med skulpturer i genbrugsmaterialer. Da han var i Ryde sidste gang, lavede han de sorte “ulve” med nogle elever samt silhuet-dinosauren for enden af gangen.

Vi har fået støtte til besøget fra Statens Kunstfond. Støtten er målrettet en udstilling, som skal være på Huset for Kunst og Design i Holstebro, og dækker Michaels transport til Danmark, samt et honorar for at sætte udstillingen op. Udstillingen i Holstebro åbner den 2. september. Det er planen at Michael ankommer i ugen, der starter med mandag den 8. august.

Vores elever på skolen (og os som landsby) har efterhånden oplevet kunst på mange måder. Nu får vi lov at opleve det på en ny måde. Projektet minder lidt om Kunsten i Bevægelse ved at kunstneren bor i byen og arbejder side om side med dem (os) der bor, arbejder og/eller går i skole her.

Michael McGillis kommer til at arbejde på følgende to projekter mens han bor i byen:

1. Projekt – Pavillon i skoven

Michael vil bygge en pavillon af genbrugsmaterialer, som skal stå ved Gårdens hytte i Stendis skoven (de har sagt ja). I pavillonen vil der være lys og som en del af udtrykket vil Michael arbejde med forskellige materialer og skygger. I pavillonen vil der være mulighed for, at lave små skyggespil og videoprojektioner. Elever fra skolen kan lave små skyggespil med håndholdte dukker på pinde, som kan vises til åbningen af pavillonen.

Pavillonen skal bygges af genbrugsmaterialer, har du nogle gode idéer til hvor vi kan finde disse, må du gerne tage fat i os på skolen.

Det er planen at pavillonen skal præsenteres i løbet af byfesten, såfremt der er tid og mulighed for dette, og at den derefter bliver stående i skoven i 2 – 4 uger.

Skovpavillon - Skitse

1. Projekt – Klatreskulpturen

Mens Michael McGillis er i Danmark deltager han desuden i et kunstprojekt på en gammel flyveplads i nærheden af Ballerup. Her skal han producere en skulptur, som er et klatrestativ i form af et forvokset fugleskelet. I Ballerup skal Michael sørge for alt selv, også et sted at bygge skulpturen. Michael har derfor tilbudt, at hvis vi finder ham et sted han kan arbejde og bo mens han er der, så billigt som muligt. Så vil han bygge to klatreskulpturer, hvor vi får det ene til skolens legeplads. Det sted er skaffet, så vi glæder os til vores nye skulptur på legepladsen.

Airfield 1

Har du lyst til at være hjælper mens Michael bor i byen, kan du kontakte skoleleder Morten Mosgaard på 28 40 66 95. Vi mangler både nogen der kan invitere Michael på aftensmad, der kan hjælpe med at skaffe genbrugsmaterialer og nogen der kan gå til hånde ved byggeriet.