Gensyn med ansigter fra friskolen

Skrevet i: Beskeder, Udvalgte

I forbindelse med sidste års Åben Skole arrangement, fik vi en række udtalelser fra folk omkring skolen i et format inspireret af facebooksiden “Humans of New York”.

Har du glemt hvad de fortalte om vores friskole? Så se udtalelserne her.

marie“Vi er rigtig glade for, at have en lille skole til vores barn, hvor man kender alle børn og hvor man er tryg ved både børn og voksne. Det gør, at Eskild selv er klar til at gå i skole, og ikke er bange for at komme ned og møde nogen, hverken store eller små. Der er tid til hvert enkelt barn i undervisningen; barnet får lov til at starte i en lille bitte børnehaveklasse, og senere gå over i en større, samlæst enhed. Med samlæsning får man mulighed for at blive undervist på det niveau man er på.” – Marie, mor til Eskild i 1. klasse

niels“Jeg hedder Niels Vestergård, og jeg er formand for friskolens støtteforening. Vi laver arrangementer og forsøger at rejse penge til de sjove ting på skolen, ud over den daglige drift og undervisning. Sidste initiativ er en fredagscafé, som allerede har kørt et par gange med stor succes, og det fortsætter hver fredag. Vi har store forventninger til fredagscaféen som et åndehul og som en mulighed for at give et økonomisk afkast, vi kan bruge på skolen, til noget vi har behov for. Om der skal nyt gulv i gymnastiksalen, arrangeres en lejrtur eller måske købes en bus til nye kunder i butikken. Alt har interesse. Vi synes, at støtteforeningen har en meget vigtig opgave, og at vi gør en forskel for skolen.”

mick“Det gode ved skolen er det nærvær der er mellem børnene i de forskellige klassetrin og lærerne. Det er tæt, alle kender hinanden. De gamle børn som de yngre børn kan sammen allesammen, så der er ingen forskel på om man går i 0. klasse eller 7. klasse.

Jeg vil blandt andet anbefale det nærvær der er på skolen, at de små ikke er mindre end at de sagtens kan være sammen med en 7. klasses elev, og de familiegrupper vi har på skolen, det er noget unikt.” – Mick, far til Amalie i 4., Signe i 5. og Elise i 7.

tine“Vi har en pige, som måske er lidt sensitiv, og det har fungeret rigtigt godt for hende at være i en klasse, hvor der har været plads og rum til hende som hun er, fordi de ikke var flere end de var. Jeg anbefaler, at man tænker en ekstra gang over, hvad de positive ting er ved en lille skole, og at man ikke skal underkende den effekt det har, at eleverne kender alle på skolen og føler sig trygge over det hele” – Tine, mor til Pernille i 1. klasse

morten“Jeg har helt bevidst valgt, at blive skoleleder på en lille landsbyfriskole. Jeg kunne – og kan stadig ikke – komme på en bedre måde at danne og uddanne børn, end på den lille, nærværende, bevægelige, kreative, handlekraftige og inkluderende skole, en landsbyfriskole kan være. Det er helt tydeligt hos os, at det lille fællesskab, når det bruges rigtigt, er meget fagligt og socialt udviklende for vores elever. Fremtidens verden kommer til at efterspørge dygtige, empatiske og ikke mindst socialt ansvarlige mennesker. Det er den slags mennesker vi arbejder for at uddanne i Ryde.” – Morten, Skoleleder

henrik“Åbne arme og omsorg fra klassekammerater, personale og forældre var det vi som ny familie oplevede, da vore to børn efter sommerferien startede på MRS. Værdier som fællesskab, kreativitet, det lille og det trygge samt en helt rigtig fornemmelse i mave og hjerte, var udgangspunktet for vores skolevalg. Det er for os ikke det nærmeste eller det logistisk nemmeste tilbud, men vi ser på vores glade børn og er ikke et sekund i tvivl om, at vi har valgt det rigtige.” – Henrik, forælder til David i 1. og Amalie i 5.