Hour of Code – Programmering på skoleskemaet

Skrevet i: Galleri, Udvalgte

Fredag den 12. december var “Hour of Code”-dag i Ryde. Alle elever fra 1. – 7. klasse skulle i løbet af dagen prøve kræfter med grundlæggende programmering. Det lyder måske nørdet, men er det faktisk ikke. De grundlæggende principper i programmering er ret simple, og med de rette øvelser kan alle være med, selv elever i de yngste klasser. Det er organisationen code.org, der står bag arrangementet Hour of Code med målet at 100.000.000 elever verden over, skal prøve kræfter med programmering.

Til spørgsmålet “Hvorfor programmering?” svarer organisationen:

“Alle elever bør have mulighed for at lære at programmere. Det hjælper til med at træne problemløsning, logik og kreativitet. Ved at starte tidligt, får eleverne et fundament for succes i et hvilket som helst karriereforløb i det 21. århundrede.”

Til formålet har code.org udviklet flere gode øvelser, hvor eleverne med velkendte figurer kan prøve at skrive deres første lille program. I den ene øvelser skal man bruge fugle og grise fra Angry Birds og i den næste skal man bruge Elsa fra Frozen. Her prøver eleverne grundlæggende funktioner som at flytte objekter og prøver kræfter med de klassiske “if/then” sætninger som er meget udbredt i programmering. I næste øvelse handler det om at lave geometriske figurer ved hjælp af få linjers kode, enhver matematiklærers drøm.

I løbet af dagen havde vi besøg af Daniel fra Holstebro Dagblad, som har skrevet en artikel om vores oplevelse med Hour of Code. Hold øje med dagbladet for at læse mere.

Har du fået mod på selv at prøve programmering, kan du hurtigt komme i gang på http://code.org/learn