Hvor mange beklædningsgenstande kender du?

Skrevet i: Undervisning
Klasse 21 fremviser deres flotte ord-samling

T-shirt, trøje, bukser, underbukser, strømper og … Ja hvor mange beklædningsgenstande har vi egentlig i vores sprog i dag?

Spørger man børnene fra 1. og 2. klasse på Margrethe Reedtz Skolen i Ryde, har de kunnet finde intet mindre end 169 forskellige ord for beklædningsgenstande. Den store undersøgelse af beklædningsgenstande fandt sted i april, både i børnenes fritid og i dansktimerne. Overskriften for øvelsen var månedens ord, en øvelse der i al sin enkelthed forsøger at udvide børnenes ordforråd gennem en leg. Børnene får til opgave at gå på jagt i forældrenes aviser og magasiner, spørge folk de kender, søge på nettet og meget mere. I perioden starter dansk timerne med at klassen sammen tjekker de nye ord eleverne har med for gentagelser.

Allerede i marts måned i år satte klasse 21 rekord med 150 forskellige transportmidler, men den rekord har de altså allerede slået selv.