Master interviewer: Ryhandis Portrætter

Skrevet i: Undervisning
140910 - Kunsten i Bevægelse - Præsentation 3

Installationsdelen af kunstværket

I forbindelse med Kunsten i Bevægelse i september 2014, lavede Masterklassen (5. – 7. klasse) et helt særligt kunstprojekt med titlen Ryhandis Portrætter. Projektet resulterede i en række portætter af lokale som kunne læses på en hjemmeside lavet til projektet, til hjemmesiden hørte en fysisk installation hvor alle portætter stod anført med stikord og billede samt en QR-kode, der ledte direkte til portrættet på hjemmesiden.

Om projektet – fra hjemmesiden:

Portræt kommer af fransk portrait, afledt af oldfransk portraire ‘afbilde’, af ‘pro-’ og latin trahere ‘trække’, dvs. trække frem.

Et portræt kan have mange forskellige former. Det kan være skrevet som en biografi og det kan være et fotografi, et maleri eller en skulptur.

Eleverne har arbejdet med projektet i 3 dage i grupper på 3, hvor en del af dem også har deltaget i forskellige aktiviteter hos de deltagende kunstnere i ‘Kunsten i bevægelse’

De har nedskrevet spørgsmål, og har derefter lavet interview, som de har optaget eller filmet samt fotograferet et portræt af personen. Derefter har de nedskrevet stikord om personen og skrevet et længere portræt om personen.

Læs alle portrætterne på hjemmesiden Ryhandis Portrætter