Masterelever skriver blog til hele verden

Skrevet i: Udvalgte, Undervisning

Som en del af Margrethe Reedtz Skolens valgfagstilbud for 5. – 7. klasse, har eleverne efter eget ønske haft mulighed for, at vælge at få mere engelsk undervisning. Valgfaget, som havde titlen “Ekstra engelsk”, havde til formål at træne eleverne i hvordan de kunne bruge engelsk mere i deres hverdag. Derfor var fokus rettet mod de digitale platforme hvor eleverne allerede er. Mange af eleverne følger allerede udenlandske blogs, chatter og spiller computerspil med folk fra hele verden samt følger eller har deres egen youtube kanal. Der er ingen tvivl om, at eleverne lever i en helt anden digital verden end de voksne kender.

Ekstra engelsk fik derfor to formål:

1) At lære eleverne om forskellige digitale tjenester på nettet

2) At lære eleverne om digital dannelse, altså hvilke muligheder man har på nettet og hvilke udfordringer der kan være.

Indhold:

Undervisningen var bygget op omkring et fælles projekt, hvor eleverne skulle lære at skrive blogindlæg. Enkelte meldte sig som frivillige til at drive bloggen, det vil sige lægge nye indlæg ud og holde øje med hvilke kommentarer der kom (meget af den slags er nemlig spam).

Derudover brugte de tid på at tale om digitale tjenester og oplevelser, se video’er med eksempler på dårlige samtaler i kommentarfelter og teste en online livechat.

For mere om digitale dannelse i skolen, læs skoleleder Morten Mosgaards indlæg “Om internettet”

Eksempler på aktiviteter fra undervisning:

Hvordan lyder ægte youtube-kommentarer når de bliver spillet af skuespillere?

Livechat med Todaysmeet.com

Valgfag i Master om ekstra engelsk på digitale platforme - Live chat!

Valgfag i Master om ekstra engelsk på digitale platforme – Live chat!

Link til bloggen eleverne har lavet: From Denmark

Skærmbillede 2015-05-11 kl. 08.46.15