Nyhedsbrev – Uge 8

Skrevet i: Nyhedsbreve
Tags: , , ,

Kære forældre og alle i andre

140128 - Fagdag - Hverdag - Undervisning  8

Jeg siger det bare som det er: Hvor er det en spændende tid for os her på Margrethe Reedtz Skolen! Vi har netop taget fat på arbejdet med årets teaterstykke til emneugen i marts, og i næste uge starter vi et helt nyt nærings-projekt. Bestyrelsen har besluttet at de pengegaver vi har fået den sidste tid, skal komme alle børnene til gode. Det passer som fod i hose med at Borbjerg Kultur- og Fritidscenter har fået nye køkkenfolk, som rigtig gerne vil prøve at lave madtil skoler. Derfor vil alle børn i uge 9, 10, 11 og 12 hver dag kl. 9.00, før TRIM-pausen, få en bolle og noget frugt. Frugten bliver skåret ud og anrettet på et fad med bollerne, så hver klasse hver dag får deres eget fad de kan nyde sammen. Vi oplever flere gange at børnene allerede er sultne inden de går ud til TRIM, med denne forsøgsordning håber vi at kunne give eleverne et ekstra boost, som forhåbentligt vil kunne mærkes på eleverne i løbet af dagen. Undervejs i forløbet vil vi her på skolen evaluere på hvad vi oplever at få ud af ordningen, derfor vil vi meget gerne høre hvad i oplever i hjemmet, som kan give os et bedre indtryk af virkningen af projektet.

Nok om vores nye fantastiske nærings-projekt nu til teaterstykket

På Margrethe Reedtz Skolen er vi gået på jagt efter gode fortællinger i lokalområdet, og nu har vi besluttet at vi vil skrive vores helt eget lokale teaterstykke til emneugen. For nogle år siden udkom en redigeret udgave af historien om Rydhave Slot og dens ejere. Heri kan man læse om ‘spøgelset’, bedre kendt som Birgitte Rosenkrantz, Malte Sehested og ikke mindst Margrethe Reedtz. Der er mangt en god historie om Rydhave Slot, hvorfor vi også har valgt, at vores teaterstykke skal tage udgangspunkt i Margrethe Reedtz og Malte Sehested. Allerede i dag har vi sammen i familierne brainstormet på, hvordan vi kan bygge vores teaterstykke op, og der er nu nedsat en super skarp skrivegruppe, som skal være med til at skrive videre på teaterstykket. Gruppen kommer til at mødes et par dage efter skole, og forældrene til de interesserede elever får direkte besked gennem intra.

Skulle I sidde derude med hovedet fuld af gode idéer til vores teaterstykke kan I også være med. Vi har oprettet en lille formular på nettet, hvor alle kan indsende deres gode idéer til os. Gå ind på hjemmesiden: mrsnet.dk og tryk på “Send idé til Margrethe Reedtz stykket”, så vil skrivegruppen gå alle de gode idéer igennem og vælge de bedste til stykket.

Så ja, det er en virkelig spændende tid for os her på Margrethe Reedtz Skolen!

Vi ses

Vh