Om Hverdagen

Dørene til Margrethe Reedtz Skolen åbner hver dag kl. 7.30. Man ankommer i den lille mellemgang ved gymnastiksalen, stiller sine udesko og tager sine hjemmesko på. Hos os har man ikke sko på indenfor. Kl. 8.00 ringer klokken, og vi mødes alle til morgensamling i aulaen. Hver dag vil der være en sang, hvorefter der følger et lille oplæg fra skoleleder Morten, lærerne eller nogle elever, som ofte arbejder på noget, der er værd at fortælle om. Morgensamling handler ikke kun om at synge og fortælle i sig selv, men om at styrke elevernes oplevelse af, at være en del af et større skolefællesskab og kultur.

Her er et klip fra en morgensamling på skolen

I en hverdag med både faglighed og trivsel

140613 - Motionsdag - OL - Sport - Trivsel - Fællesskab 26Efter morgensamlingen går alle elever ud i klasserne og timerne starter, se vores skemaer her. Dagligdagen veksler mellem boglige og praktiske fag, ofte med det samme fag i længere tid af gangen, afbrudt af den naturlige mængde pauser. Vi sikrer os i hverdagen, altid at holde fokus på elevernes trivsel, vi tror nemlig på, at hvis man har det godt i skolen, så lærer man bedre. Hver eneste dag har eleverne 10-15 minutters “Trivsel, Idræt og Motion”, også kaldet TRIM, hvor alle skolens elever leger og bevæger sig sammen i skolegården eller går en tur. Vores fokus på trivsel ses også i den nærværende daglige dialog mellem lærere og elever samt klassetid, hvor klasselærerne sammen med klasserne taler om, hvordan det går.

Før TRIM får eleverne tirsdag til torsdag udskåret frugt på et fad i klasserne. Det giver eleverne lidt ekstra energi til dagens bevægelsesaktivitet og øvrig undervisning. En gruppe frivillige frugt-tanter kommer og hjælper med at udskære frugten.

I fritkvarteret er der fri leg og har man lyst, står vores frivillige legepatrulje ofte klar til at sikre, at alle har nogen at lege med. Samtidig sker det at elevrådet tager intitiativ til aktiviter, som f.eks. en trivselsdag eller en bordfodboldkonkurrence. Læs mere om vores ture og anderledes skoledage her.

Timerne for 0. – 3. klasse slutter kl. 13.00 og for 4. – 8. klasse er det kl. 14.00. Både 7. og 8. har derudover en enkelt dag om ugen til kl. 14.30, og alle elever har fri kl. 13.00 om fredagen.

Efter skoletid

Efter skoletid er skolen normalt åben til den sidste bus kører kl. 14.45, så man kan vente på bussen, lave lektier eller bare hygge sig med vennerne til man skal hjem. Man kan også gå til musik i vores egen Kulturskole, hvor vi tilbyder kor, band og soloundervisning i klaver, guitar eller bas. Der er også mange af vores elever i de yngste klasser, som går på den lokale daginstitution Gården efter skoletid, for at være en del af Gårdens fremragende SFO tilbud. Den lokale idrætsforening RHU (Ryde Handberg Ungdomsforening), holder til i kælderen under skolen og på boldbanerne, som ligger lige uden for døren. Vi er heldige med at have både pasningsordning og masser af fritidsaktiviteter både i huset og lige rundt om hjørnet.