Pressemeddelelse: Grundlovsdag i børnehøjde!

Skrevet i: Beskeder, Udvalgte

På Margrethe Reedtz Skolen fejrer man i år grundloven med besøg af en lokal folketingspolitiker og grundlovstale af to af egnens unge friskoleledere og en skuespiller.

“Har du nogensinde været til grundlovsmøde for børn? Har du prøvet at forklare dine børn hvor grundloven kommer fra og hvad den handler om? Er det overhovedet relevant at fortælle børn om grundloven?” Det var nogle af de spørgsmål skoleleder Morten Mosgaard på Margrethe Reedtz Skolen i Ryde stillede sig selv, da skolen valgte at Grundlovsdag i år skulle være en skoledag med fokus på grundloven. Findes der en bedre dag/lejlighed til at fejre og forstå den danske grundlov for skolebørn end lovens egen dag 5. Juni?

I stedet for at starte skoledagen med den sædvanlige morgensang, starter Grundlovsskoledagen med et morgen-grundlovsmøde. Og i stedet for at lade lærerne stå for morgensamlingen, har skolen inviteret den lokale folketingspolitiker Annette Lind (S) til at starte Grundlovsdagen med en lille tale på friskolen i Ryde.

Efter morgensamlingen skal de yngste på en hyggelig tur til den lokale istidsdal, hvor eleverne fra 3. – 7. klasse skal arbejde videre med grundloven. Her skal de på egen hånd prøve at fungere på demokratisk vis, ved at lave deres egen skolelov.

Dagen afsluttes med en grundlovstale i børnehøjde, hvor friskoleleder Jesper Villadsen fra Struer Friskole, sammen med Margrethe Reedtz Skolens egen friskoleleder Morten Mosgaard og Team Teatret i Hernings nye ensembleskuespiller, Sofie Ancher Vea, vil tage børnene med på en tour de force gennem grundlovens vigtige historie og funktion, og hvad det hele har med 1800-tallets folkeoplysning at gøre. Alle skolebørn og deres voksne er velkommen til Grundlovstalen med friskolelederne kl. 12.10 i Aulaen på Margrethe Reedtz Skolen i Ryde fredag den 5. juni.