Sikke en lejrskole!

Skrevet i: Hverdagen, Udvalgte
150520 - Lejrskole - Del 2 -  - 26Årets lejrskole gik til den smukke Limfjordsø Venø. Vi boede på Venøborg, i den nordlige ende af øen, med skøn udsigt ud over fjorden mod Oddersundbroen. Her var både skov, klitter og strand, med god mulighed for at lege, løbe, hoppe, finde sten, gå ture og ikke mindst bade (der var overraskende mange badere blandt eleverne)! Vi tog os god tid til at nyde de flotte omgivelser, når vi ikke var på tur rundt på øen, for at opleve, hvad Venø har at byde på.
Onsdag eftermiddag gik gåturen nordpå til Venø Kartofler og Lam. Her fik vi en rundvisning på gården, som leverer masser af gode kartofler og ikke mindst lammekød til rundt omkring på øen. Vi fik også lov til at se deres lille samling grise, som levede udenfor i et lille hus med egen have. Herefter gik vi ned over stranden tilbage til lejren, hvor der igen var tid til leg, hygge og kæresterier.
Efter aftensmaden onsdag skulle familiegrupperne forberede underholdning til torsdagens lejrbål, hvorefter de yngste skulle i seng og høre godnathistorier og godnatsange fra skolelederen, og de store gik på stranden for at spille fodbold, rundbold og hygge det bedste de havde lært, inden det var deres tur til en godnatsang.
Torsdag formiddag skulle vi alle en lille gåtur sydpå til Venø Efterskole, hvor deres forstander Nicolaj fortalte os lidt om skolen og vi fik en rundvisning af skolens elever. Til sidst på turen var der saftevand og boller til alle vores elever og deres pedel Ryan, fortalte os om Venø i nye og gamle dage. Blandt andet om, hvordan øens lokalbefolkning lykkedes med at samle 21 millioner kroner til at bygge en efterskole!
Om eftermiddagen torsdag tog de yngste elever på stranden, for at finde sten til deres stenfigurer, mens de ældste elever gik hele vejen til den sydlige ende af øen på besøg hos Venø Fish Farm, for at se på hummer, fisk og endda smage lidt på deres lækre østers.
150521 - Lejrskole - Del 4 -  - 75Torsdag aften var så store lejrbålsaften. Alle familiegrupper havde forberedt en god og varieret række indslag (incl. en melet skoleleder), her var både konkurrencer, teater, quiz og musik, og masser at more sig over. Efter underholdning var der bålhygge med skumfiduser, mariekiks, kage og lejrbålsguitar, inden de yngste atter skulle i seng til godnathistorier og godnatsange, mens de ældste gik på stranden til en sidste badetur, lidt fodbold og hygge. Da de ældste kom i seng, var der også godnatsange for dem. Dagens tema var fremtiden og sluttede med Bill Withers’ sang Lean on Me. Man skal nemlig ikke være bange for at tage mod hjælpen fra de venner, man har.
Fredag var det op, pakke taske, spise morgenmad og så afsted sammen med Øboen (og bedstefaren) Axel Steenkær, som tog eleverne med en tur gennem skoven ned til Venø By, for at se den lille ø kirke, hvorefter der var is til alle på havnen, inden bussen kom og samlede eleverne op og startede turen hjem til Ryde.
Det har været en rigtig dejlig lejrskole, med godt humør, hygge, masser af leg, badeture og gode ø-aktiviteter. Vi siger TAK til Venø for gæstfriheden og ikke mindst TAK til alle de forældre, som har hjulpet os på turen med mad, kørsel, oprydning og mange andre praktiske ting, uden jer var det aldrig blevet til den lejr det blev, TAK!