Skolernes Skakdag

Skrevet i: Galleri, Udvalgte

Fredag den 7. februar blev der på i nærheden af 200 danske skoler afviklet Skolernes Skakdag, arrangeret af Dansk Skoleskak. Under mottoet “Det skal være sjovt at blive klogere”, blev der i stor stil spillet skak af over 25.000 danske skoleelever, lige fra de mindste til de største, og på Margrethe Reedtz Skolen spillede vi selvfølgelig også skak denne dag.

Det er en sand fornøjelse at se, hvordan eleverne gennem skakken ikke bare lærer at fordybe sig, men også får en forståelse for, at kunne se flere træk fremad og forsøge at forudse hvad den anden spiller gør. Det er gode funktioner at træne. En ting er at se eleverne i alle aldre spille skak med hinanden, en anden ting er den stemning der kommer når man er sammen om noget alle forstår, ikke mindst i den flotte finale.

At det kan betale at øve sig hvis man vil vinde, kunne tydeligt ses på dagens vindere. Det var nemlig de to brødre Jakob (32) og Thomas (5), der løb med sejren for henholdvis de mindre elever og de større elever, Tillykke med sejren drenge!

Tak for indsatsen, især til vores skaklærere Linda og Majken, som sammen med vores elever og de øvrige lærere, fik hele dagen til at blive en succes.