Nyhedsbrev – Uge 13

Skrevet i: Nyhedsbreve

Kære Forældre og alle i andre

Først og fremmest tusind tak for den store opbakning til vores skolefest i fredags. Hvor var det overvældende at opleve så stor støtte, stående bifald, rosende ord og så mange glade mennesker her på skolen. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at vi har gang i noget helt særligt her i Ryde.

Sikken en oplevelse… og skoleåret fortsætter i fuld fart. Vi er nu tilbage til vores normale skema, og kan se frem til 3 spændende uger inden påskeferien. På fredag har vores seje elevråd arrangeret Trivselsdag for alle elever, I har fået en besked om dette på Intra. Eleverne skal sammen med deres familier prøve en masse aktiviteter som kongespil med legomænd, tøjkæde, gætte sange og meget mere. Familierne får point efter, hvor gode de er til at hjælpe hinanden, støtte hinanden og samarbejde om aktiviteterne. Som afslutning på dagen får vi besøg af mit børnemusikorkester: Morten Musik Band. Mine venner og jeg i bandet kommer og spiller en lille koncert for eleverne i fællestimen. Vi skal spille sange fra et DGI projekt jeg skrev sange til for et par år siden kaldet Smag for Leg. Temaet er sundhed, kost og bevægelse, og der bliver fuld fart over feltet. Med i orkestret er Thomas Sejthen på kontrabas, Thomas Eiler på trommer og Jens Varmløse på guitar.

I næste uge er der Børneteaterfestival i Holstebro, og vi er så heldige at festivalen også kommer forbi os. Vi får i næste uge besøg af ikke mindre end 4 teaterforestillinger. Ikke alle elever kommer til at se alle forestillinger, men alle elever ser mindst 2 teaterforestillinger i løbet af ugen. Vi sender mere information om festivalen i løbet af ugen.

Man kan roligt sige, at gode ting kommer til os for tiden. Først musik og teater så LæseKaravanen, som jeg før har omtalt (heleverdeniskole.dk). Men det er ikke det eneste: Statens Kunstråd har været så venlige at støtte os, så vi kan få en vaske ægte ungdomsbogsforfatter på besøg. 5. maj får vi besøg af forfatteren Mads Heinesen, som har skrevet bogen “Jeg er modig. Indtil bladene en dag forsvinder”. Mads skal som udgangspunkt være sammen med klasse 76 på deres dansk-fagdag, men vi håber også at kunne finde tid i programmet, til at de andre elever kan møde vores forfatter-gæst.

Ja der er gang i Margrethe Reedtz Skolen.

Det føles som om vi vokser i flok for hver uge der går, og i den kommende tid håber vi at kunne vokse endnu mere, nærmere betegnet på trivselsområdet.

Som I ved har vi arbejdet på en Undervisningsmiljøvurdering, som vi glæder os til at dele med jer. Men en undersøgelse skaber ikke i sig selv en bedre trivsel. Vores UMV skal i den kommende tid følges op med samtaler i klasserne. Bag de gode men firkantede tal, ligger mange brugbare historier, som kan lære os meget mere om, hvordan vi sikrer den enkelte elevs trivsel på skolen. Det arbejde glæder vi os til at dykke ned i!

For jer forældre er der også ting i støbeskeen, hvor vi håber igen at se jeres støtte. På torsdag er der den vigtige Generalforsamling for skolebestyrelse og støtteforening (kl. 19), mandag den 7. april er der Sponsorløb og sideløbende med alt dette, skal vi også huske at arbejde med fremtidens MRS, så vi kan sikre os at næste skoleår bliver så godt som muligt. Husk at kigge forbi hjemmesiden, hvor du kan se oplægget om næste skoleår og klikke dig videre til vores TagDel-side, hvor du kan komme med dine indspark: https://margrethereedtzskolen.dk/oplaeg-til-dialog-om-skoleaaret-1415/

Der er nok at se til, og vi nyder det i fulde drag – især når solen skinner 🙂

Venlig Hilsen
Morten Mosgaard, Skoleleder