Foredrag: Lokale vestjyske originaler

Skrevet i: Beskeder, Udvalgte
Tags:

Seniorklubben indbyder tirsdag den 25. oktober kl. 19 til foredraget “Lokale vestjyske originaler” med kaffe og brød i Margrethe Reedtz skolens store sal.

Hele arrangementet er gratis fordi vi fik den flotte donation fra Grev Rabens fond sidste år . Vi ansøgte fordi vi gerne ville give noget til hele byen/omegnen.og nå ud til en bredere personkreds end vi måske gør til daglig. Vi kan derfor give klasse 87 penge for at servere kaffen og lave brødet til os, penge som de gerne vil bruge til deres rejse.

Foredraget er i to dele med kaffen ind imellem, og arrangementet vil slutte omkring kl. 21, godt og vel.

Foredragsholder er Ole Tang, Skive – siden 1987 ansat på Skive Folkeblad – men med udgangspunkt fra det vestjyske, og med skolegang i bl.a. Hvide Sande.

Det har over de sidste 15 år givet anledning til en række artikler – fem i alt, som gennem de humoristiske briller kigger på de lokale vestjyske originaler og historier, som han har samlet op på sin vej.

De første blev bragt i områdets årlige julehæfte i 2003 – og de seneste var i 2013-udgaven.

Historierne har efterfølgende givet mange indbydelser til foreninger i hele det midt- og vestjyske område – og der er tale om almene historie – a la “Lune jyder”, men med navn og adresse på, og alle opsamlet i området vest for Ringkøbing.

Udgangspunktet er, at tilhørerne skal være i bedre humør, når foredraget slutter, end da det begyndte – og det lykkes som regel.

Ole Tang er 59 år – og havde en mor, der hed Ragna Tang, og som var kendt i det meste af landet som en livsprudlende folkedanseleder gennem mere end 60 år.

På gensyn til foredraget

Venlig hilsen på seniorklubbens vegne, Astrid Borgå

Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer

Skriv en kommentar

Log ind
For brugere med adgang til at ændre på margrethereedtzskolen.dk, for SkoleIntra se menu-linket 'Genveje'