Åbning af udstillingen “Wild synthesis”

Skrevet i: Pressemeddelelse, Udvalgte
Tags:

I indbydes hermed til åbning på udstillingen “Wild synthesis” af Michael McGillis fredag den 2. september kl. 16.00 på Huset for Kunst og Design, Nørrebrogade 1, 7500 Holstebro

Til arrangementet åbner også en udstilling af den danske kunstner Rasmus Rosengaard, læs mere om den udstilling her.

Om “Wild synthesis”

IMG_4868I efteråret 2014 deltog den amerikanske kunstner Michael McGillis i kunstprojektet Kunsten i Bevægelse, hvor en række danske og internationale kunstnere besøgte en række jyske landsbyer, for at lave stedsspecifikke værker inspireret af eller i samarbejde med lokalbefolkningen.

Margrethe Reedtz Skolen var det fysiske omdrejningspunkt for projektets besøg i landsbyen Ryde, og samarbejdet mellem friskolen og Michael McGillis var kærlighed ved første blik. Inspireret af “ulven fra Stendis” (i en artikel fra lokalavisen) lavede Michael McGillis i samarbejde med nogle af skolens elever et fotoværk, hvor skolens udstoppede dyr blev omsat til silhuetter af farlige kryb, som vandrede rundt i landsbyen om natten. Projektet var en berigelse for både børn, skole og kunstner i en sådan grad, at vi hurtigt efter startede samtalen om, at lave et nyt samarbejde med Michael McGillis.

Michael McGillis er en utrolig spændende international samtidskunstner, som virkelig formår at gå på opdagelse i en tanke, et sted eller et folk og omsætte det han finder til et visuelt udtryk. Det er vi på friskolen heldigvis ikke de eneste der synes er spændende. I samarbejde med Søren Taaning, leder ved Huset for Kunst og Design samt Kunst og Designlinjen på Dansk Talent Akademi i Holstebro, har vi derfor planlagt en udstilling af et nyt værk af Michael McGillis, som er udviklet af Michael McGillis alene og sammen med eleverne på friskolen i Ryde. I en periode på tre uger, har Michael McGillis boet i landsbyen Ryde og haft sin daglige gang på friskolen, for at finde inspiration til hans værk. Både ved at gå på opdagelse i landskabet, møde befolkningen og lave kunstprojekter med eleverne. Al inspiration bliver samlet i værket “Wild Synthesis”, som vil være en stor installation af pap og et projetionslærred, hvor Michael McGillis inddrager elevernes møde med kunsten i hans eget værk.

Michael McGillis’ kunstneriske motivation for projektet:

“I’m motivated by the relationship between the village of Ryde and the rural spaces that surround it. When I visited in 2014, I was struck by how a brief walk in any direction (especially at night) would take me outside the illuminated ‘safety’ of the town and into ‘the dark wilds’.

From a contemporary perspective, there is nothing to fear anymore, no mystery beyond the village limits. But if we imagine another time, or conjure up another viewpoint, we can cultivate a fresh understanding of how and what we ‘see’.

I’d like to use this divide between known and unknown as the nucleus of a project that takes place on two overlapping fronts:

1. Working directly with children from the school.
2. Developing a related project to be exhibited in Ryde and in Holstebro”

 

Efter åbningen af udstillingen fredag den 2. september, vil man kunne opleve udstillingen i Huset for Kunst og Designs åbningstid  fredag fra kl. 12 – 16 samt lørdag og søndag fra kl. 11 – 17 frem til og med søndag den 18. september.

Læs mere om Huset for Kunst og Design på deres hjemmeside

IMG_4846

Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer

Skriv en kommentar

Log ind
For brugere med adgang til at ændre på margrethereedtzskolen.dk, for SkoleIntra se menu-linket 'Genveje'