Det gode samarbejde
Det gode samarbejde og lokale drivkræfter
“Det gode samarbejde” er en af tre bærende grundpiller, der udgør et stærkt fundament på Margrethe Reedtz Skolen. Som friskole i en lille landsby betragter vi os selv som en vigtig drivkraft i lokalsamfundet, på samme måde som lokalsamfundet er drivkraften for os. Vi har et tæt samarbejde med både forældre og en lang række frivillige, der kommer på skolen dagligt og bidrager med frivillig arbejdskraft og godt humør.
De mange frivillige er med til at skabe det utrolig stærke fællesskab, som er helt særligt for MRS. Vi har frivillige bus-onkler, frugt-tanter, en aktiv støtteforening og en skole- og forældrekreds, som alle sammen bidrager aktivt til at skabe den bedst mulige opvækst for vores børn. Vi har også frivillige, der hjælper med reparation af symaskiner, holder styr på skolens bibliotek, laver busplaner, fjerner ukrudt i bedene og meget andet.
Det er vi helt vildt glade for – og vi er meget bevidste om hele tiden at vedligeholde og udvikle det gode samarbejde. Det gælder både i løbet af skoledagen og i fritiden, hvor friskolen danner ramme for mange lokale fritidsaktiviteter.
Det siger forældrene om MRS:
– Børnene ser dagligt frivillige voksne bidrage aktivt til deres skole. Busonkler, frugttanter og mange flere er med til at vise vores børn styrken af et fællesskab. Et fællesskab der er en stor del af rygraden i den frie skole. Det er vigtigt, at vi som friskoleforældre støtter og bakker op om netop dét. Vi har ikke alene “købt” en skoleydelse på Margrethe Reedtz. Vi har som forældre valgt at indgå i et forpligtigende fællesskab, hvor vi sammen skal skabe god skole for den kommende generation af samfundsborgere.
Simon, forælder
Forældresamarbejde
Som forælder er du en del af fællesskabet
Margrethe Reedtz Skolen er en åben friskole, hvor forældre altid er velkomne – både til hverdag og fest. Hos os har samarbejdet høj prioritet og foregår på alle niveauer i en tillidsfuld atmosfære, hvor vi hjælper hinanden med at give alle børn den gode opvækst, de fortjener.
Her er højt til loftet, god stemning og trygge rammer, som vi hele tiden udvikler i et tæt samarbejde mellem elever, forældre og personale. Vi har tid, rum og nærvær i alt, hvad vi foretager os – og vi gør en dyd ud af at skabe gode og respektfulde relationer.
Tæt på dit barns hverdag
Når dit barn starter på Margrethe Reedtz Skolen, bliver du som forælder inviteret ind i et fællesskab, hvor du i høj grad kan tage del i dit barns skoleliv. Vi har mange forældre, der engagerer sig frivilligt i skolens liv ved at deltage i morgensamlinger, hakke ukrudt til en arbejdseftermiddag, bage boller til en klassetur eller lave mad på lejrskolen. Det gavner skolen og eleverne, og det er samtidig en rigtig god måde at lære skolen at kende på. Du er også altid velkommen til at deltage i dit barns skoledag eller bare være med til en morgensamling, inden du kører på arbejde.
I løbet af året har vi en række fællesarrangementer som fx sommerkoncerten, adventsfesten og vores teateruge, der er med til at styrke fællesskabet og forældresamarbejdet. Vi har også en aktiv støtteforening, hvor du som forælder er meget velkommen. Hos os er alle en værdifuld del af fællesskabet, og alle har noget at byde ind med.
Ud over de frivillige opgaver er du som forælder på Margrethe Reedtz Skolen forpligtet til at hjælpe til ved én af årets skolefester og deltage en eftermiddag/aften i den årlige hovedrengøring af skolen i sommerferien.
Det siger eleverne om MRS:
– Jeg kan som mor indgå i en åben og ærlig dialog med skolen om mit barn – ansigt til ansigt – ikke noget med aula og beskeder. Vi kan se hinanden i øjnene og drøfte mit barns potentiale, hverdag og skolegang. Jeg bliver hørt, jeg får lov til at være en del af skolen ligesom mit barn er det. Det giver mening for mig at bidrage til det MRS-fællesskab, som alle os forældre også er en del af.
Eva, forældre
Skolens busser og busonkler
MRS's egne skolebusser og bus-onkler
På Margrethe Reedtz Skolen har vi to små skolebusser, som hver dag henter og bringer elever, der bor op til 20 kilometer fra skolen. Vi tilrettelægger ruterne, så alle vores elever kan få gratis bustransport til/fra skole – også de elever, som ikke bor i nærheden af de kommunale busruter.
Den ene MRS-bus bliver kørt af skolens fastansatte chauffør. Den anden bliver kørt på skift af vores frivillige bus-onkler, som yder en stor indsats for at give børn fra området en god skoledag. Det er både bedstefædre og andre lokale, som gerne vil støtte op om deres børnebørns skolegang.
Vi bruger også skolens egne busser til forskellige udflugter i lokalområdet. Det giver en stor fleksibilitet i hverdagen, at vi fx kan tage i skoven eller til Holstebro for at se på kunst, når det passer ind i skemaet – uden at skulle tage hensyn til de offentlige bussers køreplaner.
Særligt tilrettelagte busruter
Det er gratis at køre med både kommunens skolebusser og vores egne MRS-busser. Vi tilrettelægger vores egne busruter, så vi tilgodeser elever, der bor lidt væk fra de kommunale busruter. Vi kører fx til Vinderup, Holstebro, Struer, Bjergby, Hogager, Borbjerg og Sevel. Ruterne lægges hvert år ved skolestart, og så kan vi evt. justere i løbet af året.
Læs vores retningslinjer for brug af MRS-busserne.
Det siger eleverne om MRS:
– MRS-bussen har givet os masser af muligheder for at komme ud at opleve noget andet uden for skolens grund, som fx ture i skoven, tage til Holstebro og se på kunst og ture på genbrugspladsen. Når man kommer i 7.-8. klasse, tager man også på en årlig studietur, hvor vi har været på Bornholm og i Sønderjylland. Studieturen er i starten af skoleåret, hvilket gør det til en ryste-sammen-tur, som VIRKELIG har hjulpet på fællesskabet i klassen! Vi havde MRS-bussen med i Sønderjylland, hvilket gav en del flere muligheder og mere frihed på alle hylder.
Karoline, Julie N., Johanne, Julie F. og Louise – tidligere elever
Frugtordning og frugttanter
Frivillige frugttanter forbereder frisk frugt
Børn skal have en sund kost, og tre gange om ugen tilbyder vi frisk frugt til alle skolens elever i forbindelse med trim-frikvarteret om formiddagen. Vi har 8-10 frivillige frugt-tanter, som skiftes til at stå for anretningen. De deltager typisk i morgensamlingen, og bagefter går de i køkkenet for at skære frugt ud og anrette på fade til hver enkelt klasse.
Ofte bliver frugt-tanterne et par timer på skolen, snakker med nogle af børnene og er med til personalets morgenkaffe. Det er rigtig hyggeligt, og tanterne er altid med til at skabe en god stemning. Flere af dem har børnebørn på friskolen, mens andre bor i lokalområdet og bare gerne vil give en hjælpende hånd.
Frugten køber skolen hos den lokale købmand. Vi har i 2024 plantet vores egen lille frugtlund, så eleverne om få år kan få helt frisk og selvplukket frugt fra egen avl.
Det siger frugttanterne om MRS:
– Gennem tiden har vi været en del lokale kvinder (60+), som har stået i skolekøkkenet og snittet æbler, pærer, gulerødder, agurker, vandmelon og klementiner. Lækkerierne fordeles i overdækkede fade med holdenes navn på, og duksen henter holdets fad, inden børnene skal ud at lege, gå eller løbe. Mens der skæres frugt, snakkes der lystigt, og vi bliver opdateret på mangt og meget i lokalområdet.
Opgaven som frugttante er hyggelig, fordi vi kan deltage i skolens morgensamling med oplæg og fællessang, og vi har en stående invitation til “ti-i-ti-kaffen” i aulaen. Her hører vi nyt om skolens liv og møder også børnene, der kommer løbende hen til de voksne med mange ting på hjerte: En skal have plaster på knæet, to vil låne nøglen til boldrummet, eller en gruppe har fundet en mærkelig larve udenfor. Nogle frugttanter har børnebørn på skolen, og så bliver der lige udvekslet en hurtig krammer.
Astrid, ‘over-frugt-tante’
Tre gange om ugen møder vores trofaste frugt-tanter frem for at skære frugt til skolens elever. Her er det den ‘menige’ frugt-tante Vibeke og Astrid, som vi kærligt kalder vores ‘over-frugt-tante’.
Støtteforeningen
Støtteforening hjælper med til at udvikle skolen
Margrethe Reedtz Skolen har en støtteforening af engagerede frivillige, som yder en stor indsats for hele tiden at forbedre skolens faciliteter. Vi har også et legepladsudvalg, som løbende søger fondsmidler til indkøb af udstyr og materialer – og så hjælper forældregruppen med at renovere og bygge nyt i forbindelse med skolens fælles arbejdsdage.
Vi har bl.a. fået en stor skaterrampe og tre hængekøjer, som friskolens elever har meget stor glæde af. Vi har også fået nogle helt fantastiske møbler til skolens bibliotek og SFO’en. Og vi er helt sikre på, at der er mere på vej 🙂
Foreningens formål er:
- At arbejde aktivt for og yde støtte til etablering og drift af Margrethe Reedtz Skolen.
- At skaffe midler til gennemførelse af opgaver, der kan være til gavn og glæde for skolens brugere.
- At arbejde positivt for Margrethe Reedtz Skolen som et naturligt samlingssted for lokalbefolkningen.
Støtteforeningen for Margrethe Reedtz Skolen er en forening drevet af frivillige. Støtteforeningens bestyrelse består af:
Gunhild Sigaard Hansen (formand og sekretær, 30540859)
Kristian Sigaard (næstformand, 29724469)
Mick Steenkjær (kasserer, 25103141)
Niels Vestergaard (28441048)
Hanne Moesgaard (21685297)